Onderhoud van houten vloeren

U bent natuurlijk erg blij met de aanschaf van uw nieuwe vloer. Je.nl raadt aan uw vloer regelmatig te onderhouden. Zo blijft uw nieuwe vloer ook als nieuw, en kunt u nog lange tijd genieten van uw aankoop.

 

Onderhoud van de vloeren

Alle kant en klare geoliede Europees en Aziatisch Eiken vloeren van Je Vloer zijn afgewerkt met Ciranova producten. Een houten vloer op een juiste manier onderhouden is niet zo moeilijk, mits de juiste werkwijze wordt gehanteerd.

 

Schoonmaken na leggen van de vloer

De geoliede vloerdelen (Europees Eiken vloeren) zijn voorzien van hardwaxolie en direct klaar voor gebruik. Na installatie van de vloer dien je deze stofvrij te maken met een bezem of stofzuiger. Als de vloer heel vies is kan deze afgenomen worden met een vochtige doek/dweil met Parketzeep. Neem de vloer vervolgens af met een droge doek om te voorkomen dat er water in de groeven loopt. Breng vervolgens een vloeibare onderhoudswas aan op de droge schone vloerdelen, poets deze uit na droging met een lage snelheid boenmachine bijvoorbeeld (met een witte pad). Voor kleinere oppervlaktes is een absorberende zachte doek voldoende. Als je de juiste hoeveelheden aanhoudt is 1 blik voldoende voor 100m2 = 2 theelepels voor ongeveer 1 m2.

 

Normele schoonmaak en onderhoud

Voor normale schoonmaak is een mop, bezem of stofzuiger voldoende. Als de vloer vies is kan deze afgenomen worden met een vochtige doek/dweil met Parketzeep. Het wordt aangeraden minstens eens per maand de vloer af te nemen met Parketzeep. Neem de vloer vervolgens af met een droge doek om te voorkomen dat er water in de groeven loopt. Verwijder hardnekkige vlekken met vloeibare onderhoudswas (gebruik een polijstdoek) en polijst de vloer volgens aanwijzingen op het etiket. Van tijd tot tijd zal de vloer onderhouden moeten worden met onderhoudswas, met name op de meest belopen en gereinigde stukken. 1 laag hardwaxolie is voldoende bij normale omstandigheden.

Onderhoud