Ciranova hardwaxolie

De Hardwaxoil is een parketolie die een matte geoliede uitstraling geeft aan het hout. Deze olie is gemakkelijk te verwerken, droogt snel en heeft een slijtvast resultaat. De Hardwaxoil is te verkrijgen in diverse tinten en ook perfect te gebruiken voor Aziatisch Eiken vloeren. Plaatselijke beschadigingen kunnen perfect hersteld worden met de olie. Hardwaxolie geeft een ‘beschermende’ en diepere voeding dan de onderhoudsolie. De Hardwaxolie dient men op onbehandeld hout te plaatsen als bescherming van het hout.

 Hardwaxolie

Onderhoudsinstructies voor uw vloer

De eerste 10 dagen hardt de Hardwaxolie uit. De volgende voorzorgsmaatregelen worden dan ook aanbevolen:

Parket niet afdekken met bijvoorbeeld tapijtenGeen zware meubelstukken verslepenOntstoffen met stofzuiger, bezem of doek (vermijdt geïmpregneerde stoffen)Aangepaste bescherming aanbrengen onder stoel- en tafelpoten.

Onderhoud

Een geoliede vloer mag men stofzuigen, met een swiffer afstoffen, droogdweilen maar nooit hard behandelen. Een geoliede vloer moet regelmatig gevoed worden.

 

Regelmatig onderhoud aan uw vloer

De vloer is beter beschermd wanneer deze regelmatig onderhouden wordt met bijvoorbeeld de parketzeep Ciranova. De parketzeep bevat alleen natuurlijke grondstoffen en geeft een hoge voedende waarde aan het hout.

 

Plaatselijke renovatie voor uw vloer

Op sterk beschadigde plaatsen kan een plaatselijke renovatie uitgevoerd worden. Dit is een van de voordelen van een parket dat is behandeld met Hardwaxolie. De beschadigde plek kan afgeschuurd worden en vervolgens herbehandeld worden met een onderhoudsolie.

 

Hardwaxolie voor uw vloeren

Hardwaxolie is bijzonder geschikt voor het inoliën van parket of houten vloeren. Dit bezorgt het parket een rustiek uitzicht en laat zich gemakkelijk herstellen. Het is aan te raden dunne lagen te zetten. Meerdere lagen verhogen de glansgraad.

 

Voorbehandeling van uw vloer

Bij voorkeur het hout vooraf schuren met korrel 100-120 en het schuurstof zorgvuldig verwijderen.

 

Gebruiksaanwijzing vloeronderhoud

Voor gebruik goed schudden en oproeren. Men kan de HARDWAXOIL aanbrengen met kwast, rol of vod. Men laat de olie enkele minuten indringen en nadien wordt de overtollige olie weggeveegd. HARDWAXOIL kan men ook inboenen met een beige of witte pad. Voor hard hout zijn 2 lagen vereist, in geval van zacht hout raden we toch 3 lagen aan.

 

Droogtijd van de olie

Overschilderbaar na 6 tot 8 uur. De droogtijden zijn sterk afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en ventilatie. Dikke lagen verlengen de droogtijd. Door een hogere temperatuur en een goede ventilatie wordt de droogtijd aanzienlijk ingekort.

Uitstrijkvermogen

25 - 30m2 per liter en dit per aangebrachte laag.

 

Nabehandeling vloer

Voor regelmatig onderhoud raden we parketzeep Ciranova® aan. Voor jaarlijks onderhoud gebruikt men Onderhoudsolie Ciranova®. Bij zware vervuiling dient er eerst intensiefreiniger Ciranova® gebruikt te worden.

 

Productinformatie

Houdbaarheid : 2 jaar in originele en goed gesloten verpakking.

Hardwaxolie is oplosbaar met terpentine.

In olie-en hardwax gedrenkte doeken,schijven,borstels etc.in water spoelen en in open lucht laten drogen..

 

Verwijderen van geknoeide hardwaxolie

Heeft u per ongeluk wat hardwaxolie geknoeid dan kan dit verwijderd worden met een synthetische thinner. Het is ten sterkste aangeraden om dit eerst op een klein stukje te testen want een thinner kan verschillend reageren op verschillende oppervlakken.